Skladištenje pršuta zahtijeva nekoliko važnih koraka kako bi se osigurala njegova kvaliteta i ukus. Prvo, pršut bi trebao biti dovoljno ohlađen prije pohranjivanja. Idealna temperatura za skladištenje pršuta je između do 8°C.

Preporučuje se odabrati pršut sušen na prirodni način sa zrenjem od 12 mjeseci jer to je proizvod orginalnog mirisa i okusa koji oduševljava najzahtjevnija nepca. 

Drugi važan korak je odabir prave vrećice za skladištenje. Vrećice za skladištenje pršuta moraju biti hermetičke i nepropusne, kako bi se spriječilo stvaranje bakterija i kvarenje pršuta.

Treći korak je odabir odgovarajućeg mjesta za skladištenje pršuta. Pršut bi trebao biti smješten u hladnjak ili zamrzivač, i trebao bi biti zaštićen od izravnog kontakta s kisikom. Ako koristite zamrzivač, pršut bi trebao biti zamotan u aluminijsku foliju ili stavljen u hermetički zatvorenu vrećicu kako bi se spriječilo zamrzavanje.

Četvrti korak je određivanje vremenskog okvira za skladištenje pršuta. Pršut može biti skladišten u hladnjaku do 2 tjedna, a u zamrzivaču do 6 mjeseci.

Ukratko, skladištenje pršuta uključuje ohlađenje do odgovarajuće temperature, odabir hermetičke vrećice, odabir odgovarajućeg mjesta za skladištenje, te praćenje vremenskog okvira za skladištenje. Ako se pridržavate ovih koraka, pršut će zadržati svoju kvalitetu i ukus tijekom cijelog vremenskog okvira skladištenja.

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.